Manipulare Foto

Noul serviciu de manipulare foto este o alternativa experimentala propusa de catre Photobooking la simplele fotografii rezultate din sedintele foto.

Manipulare Foto.Ce reprezinta?

Serviciu rar intalnit printre fotografi, manipularea fotografica este ceea ce denumeam pe vremuri: „trucaj”. Este practic, o editare / post-procesare dusa la extrem a unei fotografii banale. De aceea, orice manipularea foto presupune un cumul de proceduri legate strans intre ele, de grafica si fotografie.

Cum se procedeaza?

Initial, se realizeaza o scurta sesiune foto, tematica. Dintr-o suma de cadre se stabileste fotografia ce va fi folosita pentru manipulare foto. Ar fi de preferat ca la inceput sa se stie tematica, geometria corpului in viitoarea manipulare. Dar se poate intampla si accidental, ca dintr-o sedinta foto mai mare, manipulatorul / fotograful sa gaseasca un cadru care sa-l inspire. Sa luam un exemplu: din sesiunea foto realizata de mine cu unul din modelel preferate, am ales acest cadru:

manipulare foto

Cadrul cu pricina este realizat in Atelierul Photobooking [studio]. Este un cadru brut, fara nicun fel de ajustare sau urma de editare. In realizarea lui am folosit echipament profesional specific: monoblocuri, difuzii, DSLR, etc., nimic special inafara sedintelor foto normale.

Dupa ce am ales cadrul brut, a trebuit sa imi imaginez cam unde as putea sa-l plasez, ce unghiuri folosesc, ce tematica, ce elemente noi or sa apara in compozitia finala. Acest pas necesita ceva timp si „exercitiu ochiometric”. Iar dupa ce am stabilit si elementele constitutive, efectiv m-am apucat de treaba: decupaje, ajustari, adaugari, sprapuneri, perspective, unghiuri, etc., etc.

Rezultatul? Iata-l!

manipulare foto

Click pe foto pentru vizualizare la rezolutie maxima!

Pentru ca am stabilit si o parte din proceduri iar voi aveti deja un exemplu in fata ochilor, probabil va intrebati: bine, fain, dar care e folosul?

Unde se foloseste?

Aproape in orice tip de afisare! Digitala, ca si cover la site-urile de socializare. Sau pur si simplu, afisarea manipularii ca o postare. Dar si printat, pe material textil sau folie ori carton.

Acest tip de procedura foto, foarte apreciat atat in Vest cat si in Est, este folosita de foarte multa vreme, inca inainte de digitalizarea fotografiei! Tineti minte afisele de la cinema? Sau copertile cartilor, vinilurilor, casetelor? In marea lor majoritate, erau manipulari de imagine dedicate in general unui scop comercial, politic, artistic sau pur si simplu, imagistic.

In prezent, generic, amatorii de manipulare foto doresc sa printeze la dimensiuni mari, tablouri, mash-uri. Sau efectiv sa personalizeze pereti, vitrine. Insa cei mai multi, doresc sa o aiba sub forma de tablou.

In continuare va prezint o mica galerie cu exemple realizate de Photobooking!


Tabel Preturi EDITARI & MANIPULARE FOTO
Natural+
15 Lei / foto min. 20 de foto editate
Volum: min. 10
Predare [estim.]: 5-7 zile
Standard
30 Lei / foto min. 20 de foto editate
Volum: min. 10
Predare [estim.]: 7 zile
Ultra
60+ lei / foto min. 10 foto editate
Volum: min. 10
Predare [estim.]: 10-12 zile