Alegerea Fotografului de Videochat

Alegerea fotografului de videochat

De cele mai multe ori, ca si model, indiferent de sex, ai o anumita retinere in ceea ce priveste sedinta foto. Atat nesiguranta ca va iesi bine cat si faptul ca exista probabilitatea ca alegerea fotografului de videochat care ar face orice, numai fotografie nu, deseori, aceasta problema planeaza in gandurile modelului. Cu atat mai mult cu cat acesta a incercat deseori sa evite sedintele foto, totusi, site -urile de videochat cer fotografii de buna calitate, pentru o mai buna prezentare a modelului si a spori traficul pe cont.

De aceea, incerc sa vin in intampinarea modelelor cu cateva sfaturi utile si explicatii privitoare in a alege un fotograf profesionist specializat in a crea portofolii foto pentru videochat.

Alegerea fotografului de videochat
Alegerea fotografului de videochat
Alegerea Fotografului de Videochat:  Increderea prin recomandare !

De obicei, pentru a prinde incredere in reusita unei sedinte foto, alegerea fotografului de videochat – de catre model, se face prin recomandarea lui de catre un/o coleg/a de breasla, care are deja cel putin o sedinta foto realizata la acesta.
In aceasta situatie, afla cat mai multe informatii de la persoana care-ti recomanda fotograful : cere sa vezi un portofoliu foto realizat de el, intreaba cum lucreaza cu modelele, ce preturi practica, daca are echipament profesional, etc. Apoi verifica daca se pliaza pe ceritele tale ca si model.


Care ar fi criteriile clasice in alegerea unui fotograf pentru portofoliul de videochat ?

 1. Experienta:
  Piata romaneasca de fotografie e foarte saturata de fotografi amatori dintre care, mai mult de 80% din ei se considera si profesionisti. Multi dintre ei provin din sfera fotografilor de evenimente de tip: nunti, botez, etc., iar cand sunt abordati, o sa-ti zica vrute si nevrute. De aceea e bine sa verifici pe cat posibil veridicitatea celor afirmate, cerandu-i sa-ti arate un portofoliu specializat adult, dupa care sa te ghidezi in alegerea lui. De asemenea e foarte important sa vezi in portofoliu mai multe modele, aceasta denota faptul ca a lucrat cu mai multe persoane la diferente de timp. Cu cat iti poate prezenta o serie diversa de exemple foto cu persoane diferite, cu atat este foarte probabil ca fotograful sa aiba o experienta mai mare. Experienta unui fotograf specializat in realizarea de portofolii Adult Videochat este extrem de importanta: el va cunoaste unghiurile de fotografiere potrivite pentru a pune in evidenta punctele forte ale corpului tau. De asemenea, este improbabil ca unui fotograf cu experienta sa-i  „tremure” aparatul in mana in momentul cand exista nuditate, cu atat mai mult, nu se va dovedi libidinos. Alegerea fotografului de videochat nu este doar o chestiune de rutina!  


 2. Comunicarea
  Este foarte important ca fotograful, odata abordat de catre model, sa se dovedeasca a fi foarte comunicativ, sa-ti puna intrebari dar si sa-ti dea raspunsuri pentru toate intrebarile tale referitoare la sedinta foto. De aceea este foarte important ca inainte de prima ta sedinta foto sa intreprinzi o discutie in care sa stabilesti ce presupune aceasta sedinta foto in detaliu.
  Fotograful trebuie sa te orienteze, sa ai in minte foarte clar ceea ce se va intampla la sedinta foto, atat ca si pozitionari cat si vestimentar. Totusi, atentie sporita la fotografii care par a le „sti pe toate” si care-ti dau senzatia ca viitoarea ta sedinta va fi una banala. Alegerea fotografului de videochat este esentiala. Calitatea materialelor rezultate din sedinta foto se reflecta in castiguri!  


 3. Portofoliul
  100% REAL. Portofoliul unui fotograf specializat pe videochat NU va contine si fotografii de la evenimentele domestice: nunti, botez, etc., si nici pe cele facute de dragul modei sau al Facebook-ului. Intr-adevar, poate reprezenta un plus daca acesta realizeaza si alt tip de fotografie insa conteaza foarte mult ca acesta sa nu o includa atunci cand iti expune portofoliul specific videochat. Asa cum am mai mentionat si la sectiunea „experienta”, e foarte important sa-ti poata prezenta diverse modele,  pozitionari, sedinte diferite si distincte ca si tehnica de lumini si unghiuri fotografiere. Portofoliul trebuie sa fie divers, de-o calitate foarte buna. Expunerea fotografiilor de dimensiuni mari reprezinta un atu. In alegerea fotografului de videochat, portofoliul divers si calitativ este fundamental!  


 4. Creativitatea
  De obicei modelul nu prea este obisnuit cu sedintele foto. De aceea este foarte indicat sa ceara parerea fotografului privind tematica sedintei. Chiar daca unii considera ca o sedinta adulte trebuie doar sa „expuna” corpul, tematica poate fi extrem de importanta, ea poate da „apa la moara” membrilor modelului, deci – potenteaza castigul! Iata si cateva exemple clasice de tematici pentru femei: asistenta, menajera, office, profesoara, eleva, politista, fetish – ciorapi, tocuri inalte, corset, latex, piele, etc.
  Si cateva pentru barbati: gladitor, culturist, instalator, muncitor, mecanic, politist, taximetrist, sportiv, travesti, etc.
  Spune-i fotografului cam ce vestimentatii ai avea si poate reuseste sa te ajute cu ceva informatii extrem de creative pentru realizarea sedintei tale foto. Totusi, chiar daca deja ti-ai facut o idee despre tematica pe care o vrei s-o pui in practica la sedinta foto, e bine sa intrebi daca fotograful poate veni cu idei care sa imbunatateasca sedinta foto.
  Creativitatea este unul dintre factorii esentiali in alegerea fotografului de videochat!  


 5. Aparatura
  Incearca sa nu faci greseala sa intrebi „cati megapixeli are aparatul” cu care te fotografiaza! Nu vei face decat sa-l enervezi sau sa-si dea seama ca nu te pricepi deloc in a-ti alege fotograful si, probabil, ulterior sa-ti dea un pret mai mare.E bine sa-l intrebi daca fotografiile sunt realizate in regim de studio: daca poseda un DSLR [aparat profesional], si optional – doar daca simti nevoia de informatii tehnice – daca are obiectivele specifice sedintei foto, sisteme de monoblocuri [ sunt acele aparate relationate blitz-urilor de mari dimensiuni de la care porneste lumina in functie de ce setari isi face fotograful], daca poseda de asemenea softbox – uri/ umbrele de difuzie a luminii, blende – in cazul in care sedinta se petrece outdoor sau in situatii speciale. Foarte important de adaugat este si faptul ca pentru a realiza o sedinta foto nu trebuie musai ca fotograful sa detina ultima generatie de aparatura ci mai degraba un simt practic si sa se dovedeasca a fi un bun profesionist in spatele aparaturii. Un aparat foto de clasa medie, un sitem de monoblocuri performant si un fotograf care stie ce face in spatele aparatului poate garanta decenta unei sedinte foto destul de reusite!
  Atentie! Este important sa va feriti de fotograful care, inaintea portofoliului si a da detalii despre experienta lui, pune in evidenta aparatura de ultima generatie pe care o detine si care ar garanta reusita sedintei foto!
  Ca alegerea fotografului de videochat sa nu reprezinte un intamplare, detinerea de apartura profesionala reprezinta unul din factorii hotaratori.  


 6. Locatia
  Alegea / Stabilirea locatiei este esentiala in realiizarea unei sedinte foto! Poate la fel de importanta ca si alegerea unui fotograf.
  Deoarece platformele de streaming, precum LiveJasmin comporta in mod regulat cerinte aparte de ambient & locatii in ceea ce privesc pozele din galerii si mai ales cele „de profil”. Sunt imperios necesare cateva caracteristici pentru ca o locatie sa fie decenta pentru sedintele foto: spatiul generos pentru cadrari diversificate, mobilierul sa fie atractiv si in bune conditii [dar totusi sa nu fie abundent, astfel am pierde spatiul de cadrare], peretii & ambientul sa fie ofertanti ca backgrounds.
    


Ceea ce am creionat mai sus sunt doar cateva repere de baza cu care modelul se poate orienta in alegerea fotografului pentru sedintele foto specifice videochat. Alegerea fotografului de videochat pe care sa te bazezi atunci cand ai nevoie este esentiala ! De aceea am sa mai enumar si cateva situatii in care trebuie sa actionezi cu atentie sporitaeventual sa te feresti daca :

– ai un „prieten”fotograf dar totusi nu stii cat de capabil este in realizarea fotografiilor specifice videochat-ului;

– ai un amic care cunoaste un fotograf dar nu a facut vreodata personal o sedinta foto la el;

– cunosti un fotograf care face poze la nunti sau evenimente; nimeni nu garanteaza ca are competenta de a face fotografii cu specific adult  [ daca te doare maseaua nu te duci la ginecolog ca sa ti-o repari!]

– din convorbirile telefonice detaliile sunt putine, iti raspunde evaziv la intrebari dar nu uita sa iti reaminteasca de pret, eventual sa-l urce de fiecare data cand ai dori sa mai adaugi ceva care in mod normal, ar intra in serviciile declarate de el;

– chiar daca esti in mare graba ti-ar spune ca „maine la prima ora sunt gata cu editarea”;

– iti da senzatia ca si-ar dori mai mult decat sedinta foto [ libidinos ];

– daca nu agreeaza ideea sa fii insotit/a de o persoana care sa-ti de incredere [cu conditia ca aceasta sa te sustina nu s-o faca pe fotograful! ]

Cum apreciem un fotograf pe Web? Simplu! Iata cateva atribute pe care trebuie sa le regasim pe site-ul de prezentare:

– site-ul trebuie sa contina un portofoliu divers, calitativ, 100% real!

– sa aiba preturile afisate „la vedere”.

– sa contina foarte multe informatii care sa ajute modelul;

– sa arate disponibilitate la comunicare;

Indoieste-te de fotograf daca, pe site-ul de prezentare gasesti:

– fotografii pe care probabil, le-ai vazut si-n alte locuri;

– portofoliul este constituit din fotografii realizate c-un singur model sau doua;

– portofoliul are un numar de maxim 20 de fotografii;

– daca fotograful are ca specializare alt tip de fotografie [ evenimente, moda, produse ] iar cea „erotica” este doar una complementara.

– daca in portofoliul acestuia gasesti in ambundenta fotografii alb-negru, desaturate, decontrastate ori ambunda in efecte, deoarece acestea ascund de cele mai multe ori greseli tehnice de fotografiere;

– site-ul sa contina testimoniale / aprecieri de la clienti: nu uitati ca site-ul este administrat de catre fotograf!

– site-ul sa contina aprecieri proprii asupra serviciilor pe care le ofera: rating -uri, note, procentaje, etc.

In final, in speranta ca informatiile  vi se vor dovedi foarte utile, sper sa gasiti fotograful potrivit cerintelor voastre !
Succes!